Gezondheidsbarometer

Alle Gezondheidsbarometers van de Belgische ondernemingen verzameld op één pagina

Onderzoek naar de alarmwaarde van een aantal knipperlichten die de financiële gezondheid van een onderneming ondermijnen.

In de Gezondheidsbarometer vindt u een overzicht van de alarmwaarde van een aantal knipperlichten, die de financiële gezondheid van een bedrijf ondermijnen. De volledige publicatie kwam telkens tot stand dankzij een intense samenwerking tussen de Unie der Rechters in Handelszaken van België (URHB) en GraydonCreditsafe Belgium. Vul uw gegevens in om alle Gezondheidsbarometers van 2008 tot en met 2018 te downloaden.

Het verband tussen de knipperlichten en een faillissement is overduidelijk. In elke publicatie vindt u dan ook een belangrijk hoofdstuk dat uitgebreid ingaat op de alarmwaarde van de voornaamste signalen. De Gezondheidsbarometer toont alvast aan dat u niet efficiënt werkt wanneer u alleen de klassieke financiële criteria hanteert om faillissementen te vermijden of om bedrijven in moeilijkheden te definiëren. Er zijn tal van andere niet-financiële knipperlichten die zwaarder doorwegen op de klassieke financiële signalen.

In onderstaande edities werden nog extra delen toegevoegd.

  • 2018 - De gevolgen van de nieuwe insolventiewet.
  • 2017 - De uitbreiding van de procedure voor gerechtelijke ontbinding van vennootschappen + De resultaten van een enquête bij gefailleerden, curatoren, rechters in handelszaken en rechters-commissarissen.
  • 2016 - Analyse van de WCO.

Vul uw gegevens in om alle Gezondheidsbarometers te downloaden

Verplicht veld! Voer minimaal 3 karakters in! Speciale tekens zijn niet toegestaan!
Verplicht veld! Voer minimaal 3 karakters in! Speciale tekens zijn niet toegestaan!
Verplicht veld! E-mailadres is onjuist! E-mailadres is onjuist!
Verplicht veld! Voer minimaal 3 karakters in!

Ja, GraydonCreditsafe mag mij inspireren / informeren.

Spinning Loading Circle