Market Outlook Paper - Graydon Netwerk incl. XSeptions en uw achterliggende netwerk

Sluit u aan bij de Data Exchange Community

De waarde van betaalgedrag

Betaalgedrag is een vaste waarde binnen de Graydon inzichten. Het biedt u een onmiddellijk beeld van de betalingsevolutie, de cashpositie en de actuele betaalintenties van uw handelspartner. Op die manier overstijgt het de waarde van het traditionele en meer statische cijfermateriaal van de jaarrekening. Daarnaast vormt betalingsgedrag een belangrijke pijler in verschillende modellen en scores waar u dagelijks mee werkt. Hoe meer ervaringen, hoe correcter de inzichten.

Tot slot zijn betalingservaringen van onschatbare waarde om organisaties zonder publicatieplicht (bv. eenmanszaken en sommige juridische vormen) of startende ondernemers (die nog geen publicaties neerlegden) te beoordelen. 

Bouw mee aan een transparante en gezonde economie

Het Data Exchange Pooling-programma loopt sinds 1984 bij Graydon Belgium. Het is een uitwisselingsproject waarbij duizenden leveranciers miljoenen betalingservaringen van hun klanten met elkaar delen. Discreet en anoniem.
We staan te trappelen om ook u aan te sluiten bij onze Data Exchange Community. Door het betaalgedrag van uw klanten te delen, voedt u de nauwkeurigheid van de modellen, die u dagelijks gebruikt binnen uw bedrijfsvoering. U helpt er ook andere bedrijven mee, wat bijdraagt aan een transparante en gezonde economie.
 

Ja, ik wil betaalgedrag delen

Eén klant die niet betaalde heeft me bijna naar een faillissement geleid. Daarom deel ik nu betalingservaringen uit solidariteit met andere ondernemers. Geen enkel bedrijf zou het slachtoffer mogen zijn van een slechte betaler.
Eén van onze leveranciers

Waarom betalingservaringen delen?

  • U toont zich solidair met andere ondernemers en u werkt mee aan een transparante en gezonde economie.
  • Om organisaties zonder publicatieplicht of startende ondernemers beter te kunnen beoordelen.
  • Om modellen en scores te voeden, zodat inzichten nog nauwkeuriger worden.
  • Om zwak betaalgedrag te signaleren, maar ook om correct betaalgedrag te belonen.
  • Om een duidelijk onderscheid te maken: kapitaalkrachtige bedrijven kunnen slordig zijn met hun betalingen of betalen met opzet te laat. Bedrijven met een financieel zwakker plaatje kunnen dan weer best goede betalers zijn.
  • En gewoon omdat delen snel en eenvoudig kan.

Hoe gemakkelijk kan het zijn?

Minimaal onderstaande velden aanleveren is al voldoende om van start te gaan:

  • Ondernemingsnummer van de klant
  • Factuurdatum
  • Vervaldatum
  • Factuurbedrag

Weet dat Graydon ook geïntegreerd is in tal van softwarepakketten. Een druk op de knop is dan al voldoende om de uitwisseling te starten.

Wenst u ook betalingservaringen te delen of heeft u nog andere vragen? Vul het antwoordformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact om u op weg te zetten.

nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf permanent geïnspireerd

Uw gegevens gebruiken we alleen om u onze nieuwsbrief te sturen. Of om u uit te  nodigen voor onze events. We delen ze op geen enkele manier met andere partijen.