Analytics

Neem betere beslissingen op basis van uw en onze data.

Als bedrijfsinformatiespecialist beschikt Graydon over een enorme database met gestructureerde en ongestructureerde data. Door deze data te ontsluiten, te ordenen en te combineren, maken we voorspellende analyses, modellen en scores op het gebied van Credit Management, Market Information en Risk & Compliance. Dit levert waardevolle inzichten op die u in staat stellen om beter zakelijke beslissingen te nemen en uw business te laten groeien.

Graydon Analytics Scores Analysis
Specialistenwerk

Om uit te besteden

Graydon heeft een aantal vaak gevraagde analyses gestandaardiseerd. Daarnaast beschikken we over een team van data scientists om specifieke bedrijfsvraagstukken of maatanalyses uit te voeren. Ontbreekt het u aan data, tools of expertise om dit zelf te doen? Onze specialisten denken graag met u mee.

Neem contact met ons op

Analytics

DNA-analyse

Een DNA-analyse bezorgt u aan de hand van verschillende karakteristieken een beeld van uw ideale klant. Daarnaast wijst ze u op kansen en risico’s in uw klantenportefeuille. Ideaal om procedures in te richten voor verschillende types klanten en om prioriteiten te bepalen. Want u richt uw pijlen beter op financieel stabiele klanten die groei in het vooruitzicht hebben.

Meer informatie

Graydon City Dashboard

Het Graydon City Dashboard is een onmisbaar platform voor iedereen die wil weten hoe steden en gemeenten presteren en evolueren op economisch vlak. Burgemeesters en gemeente- of stadsbesturen, maar ook overheidsdiensten, politieke partijen en consultancy-bedrijven vinden er een schat aan informatie in terug.

Meer informatie

Marktanalyse

Wilt u nieuwe markten aanboren of bestaande segmenten uitbreiden? Met de Graydon Marktanalyse kunt u per gewenst segment de belangrijkste cijfers en uw eigen positie in kaart brengen. Door uw klantdata te combineren met de Graydon database, krijgt een unieke analyse. Het resultaat laat zien hoe groot uw marktaandeel is, op welke sectoren u zich het beste kunt richten en wie uw ideale prospects zijn. De Graydon Marktanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer info

Sectoranalyse

Wilt u inzicht in de ontwikkeling van specifieke sectoren? De Graydon Sectoranalyse vertelt u alles over het aantal starters en stopzettingen binnen dit segment, welke bedrijven gaan groeien of krimpen en de financiële gezondheid van de bedrijven in deze sector. Dit stelt u in staat om uw commerciële aanpak gericht vorm te geven.

Meer informatie

Concurrentieanalyse

Met een concurrentieanalyse vergelijkt u de sterke en zwakke punten van uw bedrijf met die van uw concurrenten. Op welke vlakken scoort u goed en kunt u zich onderscheiden van andere spelers? En waar is er ruimte voor verbetering? Uiteraard zullen een aantal financiële parameters en unieke Graydon-scores niet in deze analyse ontbreken. De Graydon Concurrentieanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer informatie

Risicoanalyse

Wanneer een leverancier of een klant niet voldoet aan de verwachtingen, dan kan dat grote gevolgen hebben voor uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan hogere ontwikkelingskosten, late betalingen, continuïteits- of reputatieschade en ontevreden klanten. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Met de Graydon Risicoanalyse, voor u op maat gemaakt, krijgt u een overzicht van de financiële situatie van uw zakenrelaties.

Meer informatie

Leveranciersanalyse

Uit hoeveel leveranciers heeft u de keuze? En is voor u de prijs of juist de kwaliteit het belangrijkst? De Graydon Leveranciersanalyse duidt aan welke leveranciers voor u van strategisch belang zijn en van welke u beter afscheid kunt nemen. U krijgt ook inzicht in interessante leveranciers op lange termijn. De Graydon Leveranciersanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer informatie

Vestigingsanalyse

Wilt u een nieuwe vestiging openen of wilt u uw huidige vestigingen of verkoopsectoren met elkaar vergelijken? Om een juiste vergelijking te maken, kunt u niet alleen naar de financiële resultaten kijken. U zult ook rekening moeten houden met de samenstelling van het gebied. Met de Graydon Vestigingsanalyse, die voor u op maat wordt gemaakt,  weet u veel beter hoe uw vestigingen of verkoopsectoren ten opzichte van elkaar presteren.

Meer informatie

Forecastinganalyse

In een periode van discontinuïteit, is het belangrijk om te weten hoe de omzet van uw bedrijf zich ontwikkelt. Wat is de impact van bv. COVID-19 op uw klantenportefeuille? En welke effecten heeft dit nu en in de toekomst op de omzet van uw bedrijf? Met de Forecastinganalyse simuleert u verschillende economische scenario's.

Meer informatie

Klantacceptatie-analyse

Uw klantacceptatiebeleid wordt geëvalueerd aan de hand van de unieke Graydon scores. Op basis van deze data-analyse weet u waar er kansen liggen om meer nieuwe klanten te accepteren en uw afschrijvingen verder te verlagen. Met de Graydon Klantacceptatie-analyse, voor u op maat gemaakt, krijgt u inzicht in uw huidige klantacceptatiebeleid en ontdekt u hoe u dit kunt verbeteren.

Meer informatie

XSeptionsanalyse

Laat u niet verrassen door uw relaties en zorg dat u weet wat er bij hen speelt. De Graydon XSeptionsanalyse screent uw relaties en hun netwerk op opmerkelijke situaties, zoals een verhoogde impact van de COVID-19 pandemie. Zo kunt u reputatieschade of wanbetalingen voorkomen. U krijgt in één oogopslag inzicht in achterliggende netwerken en ongewone gedragingen. De Graydon XSeptionsanalyse wordt voor u op maat gemaakt.

Meer informatie

Analyse op maat

Groeiende bedrijven maken slim gebruik van hun gegevens om de juiste strategische beslissingen te nemen. Deze informatie is echter niet altijd beschikbaar of makkelijk te ontsluiten. Voor een analyse op maat profiteert u van onze expertise, onze gesofisticeerde systemen en tal van unieke databronnen die we kunnen inzetten.

Meer informatie

Gemeenteanalyse

Met deze analyse krijgt u een overzicht van alle relevante (financiële) informatie over alle organisaties binnen uw gemeente. De Gemeenteanalyse geeft u een houvast om een gepast beleid uit te tekenen voor uw lokale economie.

(Enkel beschikbaar in Nederland)

Resources

Beslis op basis van data