Monitoring

Voor klanten en leveranciers, voor kansen en risico's.

Vandaag staan marges langs alle kanten onder druk. Zo’n 30% van alle facturen wordt in België te laat betaald. 10% daarvan wordt helemaal nooit betaald. Een gegeven waar ondernemers rekening mee moeten houden. Want wanbetalingen kunnen op hun beurt financieel gezonde ondernemingen bedreigen. Monitoring kan echter veel onheil voorkomen. Daarnaast biedt monitoring ook kansen.

Graydon Credit Information Monitoring Reports Acceptance Ledger
Uw klant is vandaag gezond

Zal hij dat morgen ook nog zijn?

Zet uw klanten in opvolging (monitoring) en ontvang een bericht als de situatie wijzigt. Zo kunt u gepast reageren en staat u nooit voor verrassingen. Op onze wikipagina leest u alles wat u moet weten over monitoring.

Wiki monitoring

Monitoring

Graydon Monitoring Tool

Een nieuwe klant die vandaag zonder probleem door uw acceptatieproces geraakt, biedt geen garanties voor de toekomst. Verkeerde investeringen of een foutieve budgettering kunnen een ernstige impact hebben op de financiële gezondheid van een onderneming. En daar wilt u als leverancier niet de dupe van zijn.

Met de Graydon Monitoring Tool vermijdt u alvast dat uw klanten (maar ook levensbelangrijke leveranciers) u meezuigen in hun negatieve spiraal. Het houdt u permanent op de hoogte van veranderingen in hun financiële situatie. Noodzakelijk als u voor een langere termijn een professionele relatie aangaat met een klant (of een leverancier) en u geen ontwikkelingen wilt missen.

Monitoring kunt u vergelijken met een alarmsysteem, zowel in positieve als in negatieve zin. Het gaat dus niet alleen af bij verhoogde financiële risico’s. Het helpt u ook om nieuwe kansen te detecteren. Gaan de scores van een bepaalde klant gestaag omhoog, dan gaan zijn zaken wellicht goed. Misschien is er ruimte om meer af te zetten. Alvast een interessant signaal voor uw salesteam om eens contact op te nemen en extra business te genereren.

Graydon Monitoring Tool en alle andere oplossingen om risico’s in te schatten en groeikansen te detecteren, vindt u terug op één centraal online platform: Graydon Insights.

Meer informatie

Graydon Credit Information Monitoring Reports Acceptance Ledger
Resources

Beslis op basis van data