Oplossingen

Risk & Compliance

Voldoe aan de strenge wet- en regelgeving. Voorkom boetes en reputatieschade door uw klanten en prospecten grondig en op uniforme wijze te screenen.

Zorg dat u exact weet met wie u zakendoet, krijg inzicht in het risicoprofiel van uw zakenrelaties en sla automatisch al uw stappen op voor uw audit trail. Zo voldoet u aan alle eisen van controlerende instanties. Doet u dat niet en bent u dus niet compliant, dan loopt u een risico.

Graydon Risk Fraude Customer Acceptance Onboarding
Een brandend actuele, maar …

Complexe materie

Weten met u wie werkelijk zakendoet, wordt alsmaar belangrijker. Niet alleen omdat het in verschillende sectoren wettelijk verplicht is, maar ook om fraude en reputatieschade te vermijden. Onze blog bevat alvast een schat aan informatie over dit topic.

Naar de blog

Risk & Compliance

Heel wat sectoren hebben verplichtingen in het kader van de European Money Laundering Directives (AMLD). Ze moeten compliant zijn, wat betekent dat ze moeten handelen in overeenstemming met de wet ter voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Bovendien verwacht de buitenwereld dat bedrijven integer zijn en dat ze zich houden aan normen en waarden. Maar de Europese richtlijnen, omgezet in lokale wetgeving, zijn de voorbije jaren verschillende keren aangepast. Ze zijn alsmaar strenger, uitgebreider en ook complexer geworden.

Complexe wetgeving

De praktische invulling van compliance varieert van sector tot sector en kan zelfs per organisatie nog verschillend zijn. Het thema is vooral brandend actueel in de financiële sector, waar instellingen zich telkens in snel tempo moeten aanpassen aan de complexe en veeleisende regels. Al blijft ook de lokale kmo niet gespaard van verplichtingen. Het is vooral de complexiteit van de wetgeving die bedrijven dwingt om extern expertise in te roepen. Omdat ze niet de kennis en de ervaring in huis hebben. En omdat het daarnaast stilaan onbegonnen werk is om nog manueel aan alle verplichtingen te voldoen.

Graydon Risk Compliance

Hoe kunnen we u helpen?

Graydon biedt op dat vlak geautomatiseerde oplossingen. Om UBO's te achterhalen, om compliance checks uit te voeren en om een volledig geautomatiseerd acceptatiebeleid uit te tekenen. Helemaal conform de geldende wet- en regelgeving.

De wettelijke verplichtingen zorgen voor uitdagingen en extra druk op ondernemingen. Maar de verschillende controles hebben ook een voordeel. Uw bedrijf is immers beter beschermd tegen frauduleuze organisaties, die uw financiële stabiliteit en uw reputatie onderuit kunnen halen. Malafide bedrijven proberen op allerlei manieren te profiteren van ondernemingen, die met de beste bedoelingen willen bijdragen aan een eerlijke economie en een bloeiende maatschappij. En laat het net deze vorm van fraude zijn die vandaag stevig in de lift zit.

Search
Download ook het Market Outlook Paper

Customer Due Diligence

In tijden van crisis is het nog belangrijker om te weten met wie u écht zakendoet. Toch zijn er veel bedrijven die daar nog mee worstelen.