Customer Due Diligence

Screening op integriteit voor een sluitend Customer Due Diligence proces.

Eens u de ultieme begunstigden of de UBO's van een organisatie heeft achterhaald, dient u deze te screenen op integriteitsrisico's. U moet controleren of ze voorkomen op sanctielijsten, controlelijsten, PEP-lijsten of dat zij negatief in het nieuws zijn geweest. Vervolgens bepaalt u in welke risicoklasse ze vallen. Pas als u dat gedaan heeft, heeft u een sluitend compliance-proces en bent u in orde met wet- en regelgeving ter voorkoming van witwassen en de financiering van terrorisme.

Graydon Risk Compliance Due Diligence UBO KYC Fraud
Tijd om in actie te schieten

Handelt u compliant?

Het proces van customer due diligence of know your customer gaat verder dan een UBO en compliance check. Laat u inspireren door onze specialisten en zorg dat u snel voldoet aan geldende wetgeving.

Vraag meteen een demo aan

Customer Due Diligence

Customer Due Diligence

Om compliant te zijn, moet u weten met wie u zakendoet en frauduleuze en criminele partijen vermijden. In de praktijk betekent dit dat u een gedegen klantenonderzoek moet voeren, ook wel Customer Due Diligence of Know Your Customer genaamd. Doet u dat niet of niet grondig, dan riskeert u een aanzienlijke boete met reputatieschade tot gevolg.

Beschouw het proces van Customer Due Diligence niet alleen als een vervelende verplichting. Het is in het belang van uw eigen bedrijf en in het algemeen maatschappelijk belang, dat u elke betrokkenheid met frauduleuze bedrijven vermijdt. Het volledige proces is complex en neemt behoorlijk veel tijd in beslag als u dit manueel moet uitvoeren. Met de geautomatiseerde Customer Due Diligence oplossing behoort dit echter tot het verleden.

Meer informatie

Graydon Business Compliance

Business Compliance biedt een snelle en effectieve manier om de vereiste due diligence-controles uit te voeren bij een organisatie en aanverwante personen. De oplossing combineert controles op PEP's en sancties (inclusief monitoring), negatieve media en krediet en verifieert de identiteit (e-IDV) van bestuurders en documenten (inclusief rijbewijzen, paspoorten en identiteitskaarten voor het VK en de EU). Het vereenvoudigt daarnaast naleving volgens de nieuwste AML-regelgeving en zorgt ervoor dat u op de hoogte blijft van belangrijke wijzigingen.

(Oplossing alleen beschikbaar in UK)