Fraude

Uw bedrijf beschermen tegen fraude was nooit zo eenvoudig.

Fraude is een groeiend probleem. Steeds meer bedrijven krijgen ermee te maken, ongeacht hun omvang of de sector waarin ze actief zijn. Nochtans zijn er oplossingen om het risico op fraude, alsook de financiële gevolgen en de reputatieschade die ermee gepaard gaan, te beperken. En dat kan uw bedrijf veel geld opleveren.

Graydon Risk Compliance Fraud Onboarding UBO KYC Due Diligence
Fraude, een groeiend probleem

Ook uw bedrijf kan slachtoffer zijn

Het aantal gevallen van criminele fraude blijft elk jaar stijgen. Criminele organisaties liggen op de loer om bedrijven op te lichten. Er zijn nochtans voldoende middelen om verdachte bedrijven vroegtijdig te ontmaskeren. Hoe? Dat leest u onder andere in dit blogartikel.

Fraudescore bundelt vreemde gedragingen malafide ondernemingen

Fraude

Graydon Network incl. XSeptions

Om echt zeker te weten met wat voor bedrijf u zaken doet, dient u verder te kijken dan de cijfers van een individueel bedrijf. Weet u hoe het achterliggende netwerk van bestuurders en ondernemingen eruit ziet? Welke ongewone gedragingen er zich afspelen? Het is een behoorlijk tijdrovend en complex proces om het kluwen achter het bedrijf waar u zaken mee doet (of wilt doen) volledig in kaart te brengen. Laat staan dat u ook nog eens oog hebt voor de onregelmatigheden in dat spinnenweb.

Met Graydon Network incl. XSeptions hoeft u niet langer elk bedrijf in het netwerk individueel en handmatig te onderzoeken om de groepsstructuur en eventuele afwijkingen in kaart te brengen. Deze oplossing biedt u een ronduit verbluffend visueel overzicht van het totale netwerk van bestuurders en bedrijven die verbonden zijn met uw zakenrelatie. Het screent connecties in de eerste en de tweede graad bovendien op tientallen opmerkelijke situaties (de XSeptions). Deze afwijkende feiten weerspiegelen vaak risico's en frauduleus handelen, maar bieden ook kansen die zich binnen een web van bedrijven voordoen.

Meer informatie

Graydon Network incl. XSeptions

Oplossingen op maat

Geen enkel Graydon model om fraude te bestrijden is exact hetzelfde. Bedrijven die zich inlaten met fraude vertonen nochtans welbepaalde symptomen die steeds terugkomen. Deze standaard signalen vormen het vertrekpunt voor elk model, dat aangeeft hoe groot de kans op fraude is en welke elementen een bepaalde partij verdacht maken. Zonder finetuning ligt de predictiegraad van het standaard fraudemodel tussen de 50 en de 70%. Door hier uw interne data en gekende fraudecases aan te koppelen, zal de predictiegraad verder stijgen.

In de praktijk betekent dit dat uw medewerkers vlotter frauduleuze cases zullen herkennen, omdat de algoritmes sneller werken en met meer elementen rekening houden. Zo komt er meer tijd vrij om eventuele twijfelgevallen grondiger te onderzoeken.

Meer informatie

Graydon Business Risk

Fraude en financiële misdaad kosten de economie miljarden euro's per jaar. Met Graydon Business Risk hebben enkele toonaangevende bedrijven op vlak van financiële misdaad en risicopreventie een unieke compliance-oplossing ontwikkeld om dit tegen te gaan.

Graydon Business Risk combineert bedrijfsgegevens, kredietscores, knipperlichten, fraude-indicatoren, Politically Exposed Persons (PEP's) en sanctiecontroles met de grootste fraudedatabase in het Verenigd Koninkrijk. Dankzij TruNarrative's AI-gestuurde technologie bent u uitstekend geplaatst om bedrijfsfraude en financiële criminaliteit te voorkomen.

Graydon Business Risk biedt u:

 • Geïntegreerd Cifas-lidmaatschap dat u toegang geeft tot 1,8 miljoen cases met een hoog frauderisico, ingediend bij de National Fraud Database.
 • Koppeling met Graydon bedrijfsgegevens en waarschuwingen.
 • Aangevuld met unieke Graydon Business Risk community data.
 • PEP's, sancties en negatieve mediacontrole voor elk bedrijf en alle bedrijfsleiders.
 • Specifiek ontworpen tool voor iedereen die betrokken is bij de bestrijding van bedrijfsfraude en financiële criminaliteit.

(Oplossing alleen beschikbaar in UK)

Graydon Forensic Investigations

Zoekt u meer dan wat u in een kredietrapport of eender welke andere online database kunt vinden? Met Graydon Forensic Investigations, mogelijk gemaakt door Neotas, krijgt u het meest complete plaatje. Dankzij het AI-gestuurde inlichtingenrapport, gecombineerd met een diepgaande analyse, weet u welke risico's de samenwerking met een bedrijf of haar bedrijfsleiders inhoudt. De aanpak haalt belangrijke inzichten uit álle open-source-informatie naar boven en niet alleen uit de 4% die via de zoekmachines terug te vinden is. Dankzij deze innovatieve technologie neemt u betere commerciële beslissingen, want u weet dat u over alle relevante informatie beschikt, hoe moeilijk die ook te vinden is.

Graydon Forensic Investigations is de ideale oplossing voor organisaties in fraudegevoelige sectoren, zoals kredietverzekering, factoring, IT, productie en distributie, bouw, energie en sectoren die sterk gereguleerd zijn.

(Oplossing alleen beschikbaar in UK)

Graydon Detect

Fraude kunt u alleen voorkomen door een geavanceerd inlichtingenapparaat te bouwen. Graydon Detect biedt u uitgebreide bescherming tegen fraude en financiële criminaliteit. Deze online oplossing is het resultaat van het enige B2B-anti-fraudeconsortium in het Verenigd Koninkrijk, in exclusief partnership met TruNarrative, dat internationaal bekend staat voor zijn datawetenschap- en technologieteams.

In combinatie met de voorspellende inzichten van Graydon, bestrijdt Graydon Detect fraude door de consortiumleden nauwkeurige, realtime informatie te bieden. Bovendien profiteert u van de expertise die Graydon heeft opgebouwd in sectoren met een hoog risico, waaronder financiële dienstverlening, verzekeringen, IT, petroleum en de bouw.

Wat betekent dit voor u?

 • Snelle reactietijd op fraudedreigingen.
 • Fraude detecteren bij het eerste contact.
 • Minder dubieuze debiteuren door een vermindering van eerste betalingsverzuim.
 • Verhoogde nauwkeurigheid door een consortiumbenadering.
 • Meer gedetailleerde inzichten dan bij een zelfstandig onderzoek mogelijk is.
 • Minder vals alarm door machine learning.
 • Eliminatie van operationele zwakheden die het gevolg zijn van 'silo'-benaderingen.

(Oplossing alleen beschikbaar in NL en UK)