UBO

Snel de ultieme begunstigde(n) identificeren om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Heel wat bedrijven hebben in het kader van de antiwitwaswet of de Anti-Money Laundering Directive (AMLD) een identificatieplicht. Het betekent dat ze in eerste instantie de Ultimate Beneficial Owner (UBO of ultieme begunstigde) moeten achterhalen om in orde te zijn met de geldende wet- en regelgeving. U wilt immers nooit dat uw zakenrelaties betrokken zijn bij zaken zoals fraude of witwassen.

Graydon Risk Compliance UBO KYC Due Diligence Fraud
Bent u in orde met wet- en regelgeving?

Meer over UBO’s

Op onze wikipagina leest u alles wat u moet weten over UBO’s. Wat is een UBO? Wat was de aanleiding voor de UBO-regelgeving? Is uw bedrijf verplicht de UBO van zakenrelaties te achterhalen? Hoe pakt u dit aan? En veel meer.

Wiki ultimate beneficial owner (UBO)

UBO

Graydon UBO-check

Organisaties die onder de anti-witwaswetgeving vallen, zijn verplicht de UBO of de uiteindelijke begunstigde te achterhalen. U moet namelijk weten wie er aan de touwtjes trekt. Niet alleen als u nieuwe relaties aangaat, maar ook tijdens de relatie en bij specifieke transacties. Bedrijfs- en aandeelhoudersstructuren zitten echter vaak complex in elkaar en dat kan het lastig maken om de UBO's te achterhalen.

Tenzij u hiervoor de UBO-check gebruikt op het platform Graydon Insights. Eén druk op de knop is voldoende om alle UBO's van een organisatie te identificeren. U krijgt altijd een resultaat dat u kunt gebruiken voor uw audit trail en andere bewijsvoering. Elke stap wordt bovendien opgeslagen in een streng beveiligd online archief.

U kunt zowel de UBO-check als uw gehele Know Your Customer-proces automatiseren, zodat u geen manuele handelingen meer dient uit te voeren. Op die manier voldoet u altijd aan de wetgeving inzake witwassen van geld en voorkomt u boetes en reputatieschade.

Meer informatie

Graydon Risk Compliance Stakeholder Search UBO KYC Due Diligence Fraud

Graydon Stakeholder Search

Kleine tot middelgrote bedrijven hebben meestal één tot drie bedrijfsleiders in hun beheerraad. Door hun beperkte aantal oefenen deze personen een enorme invloed uit op de prestaties van een bedrijf. Als bedrijfsleiders niet goed presteren, dan kan het snel bergaf gaan met een bedrijf. Al geldt ook het omgekeerde. Een succesvol ondernemer kan een bedrijf een nieuw elan geven.

Graydon Stakeholder Search is ontwikkeld om financiële professionals te ondersteunen en een onmisbare aanvulling op uw kredietrapport. Wilt u weten in welke organisaties een zakenrelatie actief is (geweest), zonder dat u daarvoor een uitgebreide bedrijfsanalyse wenst? Begin dan met een Stakeholder Report.

Meer informatie