De gevaren wanneer men kredietinformatie gaat crowdsourcen
Terug naar overzicht
blog

Help uw incassobureau succesvol te zijn

Hoewel een incassobureau expert is in het incasseren van vorderingen, kan het hierbij best wat hulp gebruiken. Op het moment dat het ingeschakelde incassobureau niet over de juiste of volledige informatie beschikt omtrent de vordering, zal het incassoproces vertraging oplopen.

Betwistingen in de praktijk bij het incasseren door het incassobureau

In de praktijk merk ik dat tijdens het incasseren door het incassobureau vorderingen veelvuldig inhoudelijk betwist worden. Dit gebeurt zowel in de telefoongesprekken als in reactie op gestuurde aanmaningen. De debiteur geeft aan dat dit ook al kenbaar was gemaakt aan de leverancier.

Het gevolg is dat het incassobureau bij de klant om een reactie moet vragen op de betwisting. Dit betekent vertraging en dat is zonde, zeker in het geval dat u de betwisting al schriftelijk of telefonisch had weerlegd bij uw klant. Een gemiste kans.

Voorkom vertraging

Om uw vordering te incasseren heeft het incassobureau de volgende stukken nodig zodat het incassotraject geen vertraging oploopt. Zoals eerder gezegd, is het laatste punt over correspondentie met betrekking tot betwisting van invloed op de snelheid van het incassoproces.

  • Het factuurbedrag (de hoofdsom).
  • Debiteurgegevens.
  • Getekende overeenkomst/offerte, orderbevestiging, facturen en aanmaningen.
  • Uw algemene voorwaarden.
  • Correspondentie of gespreksverslag bij betwisting.

Een incassobureau kan een incassoprocedure starten zodra u de debiteurgegevens in combinatie met het factuurbedrag en de vervaldatum van de factuur doorgeeft.

Voorzie uw incassobureau tevens van de overige relevante informatie, zodat de snelheid in het incasseren van uw vordering  gewaarborgd blijft.  Stel een lijst op van de bij uw organisatie bekende inhoudelijke betwistingen, zodat uw incassobureau deze gelijk kan weerleggen.

Op deze manier beschikt u eerder over uw geld en dat is waar het uiteindelijk om draait!

Gelijkaardige publicaties