eBook Graydon - Jaarrekeningen: het échte verhaal achter de cijfers

Het échte verhaal achter de cijfers

Jaarrekeningen lezen en begrijpen voor beginners.

Een jaarrekening analyseren is niet voor iedereen weggelegd. De gegevens zijn immers vaak op verschillende manieren te interpreteren. Nochtans zou elke bedrijfsleider de basisbeginselen moeten begrijpen. Dit e-book neemt u op sleeptouw door een kluwen van posten en cijfers in de jaarrekening. Zo leert u begrijpen wat er werkelijk schuil gaat achter het beeld dat een bedrijf aan de buitenwereld wil ophangen.

Download eBook

Nog heel wat bedrijfsleiders duiken in de jaarrekening om een financieel beeld van een zakenrelatie te krijgen. Een goed begin, al gaan ze daarbij erg kortzichtig te werk. Door een gebrekkige boekhoudkundige kennis missen ze het echte verhaal achter de cijfers. Balansposten en cijfers in een jaarrekening zijn (in verschillende combinaties) vaak voor interpretatie vatbaar.

De praktijk zal u leren dat het totaalbeeld dat een bedrijf aan de buitenwereld schetst vaak mooier is dan de realiteit. Bent u geen kenner, dan is het moeilijk om daar doorheen te prikken. In dit e-book zoomen we dieper in op de verschillende rubrieken van de jaarrekening. Het vertelt u waar u op moet letten en hoe u de gegevens best kunt interpreteren.

Lees het e-book over jaarrekeningen en leer:

  • de cijfers juist interpreteren
  • het werkelijke verhaal ontdekken aan de hand van concrete voorbeelden
  • de juiste kritische vragen stellen over de neergelegde resultaten
  • de alarmsignalen detecteren
  • het stappenplan toe te passen voor een efficiënte analyse van de jaarrekening
Andere eBooks