Graydon infographic - De alarmwaarde van 13 knipperlichten

De alarmwaarde van 13 knipperlichten …

… aan de hand van alle faillissementen in 2018.

Er zijn verschillende signalen die aantonen dat het de verkeerde kant opgaat met een onderneming. Bedrijven die deze tekenen vertonen, stevenen niet altijd af op een faillissement, maar het zijn wel signalen die de continuïteit in gevaar kunnen brengen. En als de continuïteit van uw klant in gevaar is, dan dreigt voor u een risico op wanbetaling.

Verschillende studies tonen aan dat bedrijven die naar een faillissement afglijden een vrij gelijklopend parcours volgen. Vaak jaren voor het faillissement effectief wordt uitgesproken, vertonen die bedrijven al de eerste gebreken. Aan de buitenmuren valt er weinig onheil te bespeuren, maar wie bijvoorbeeld in de jaarrekeningen duikt, zal al snel wijzer worden.

Download infographic

En dan nog, financiële cijfers worden vaak gemanipuleerd en verklappen dus lang niet alles. De alarmwaarde van deze signalen is dan ook eerder laag. Maar als u er ook andere databronnen en analyses op naslaat, dan zult u knipperlichten tegenkomen, die u niet meer kunt negeren. Waakzaamheid is in ieder geval geboden als één of meerdere van deze knipperlichten gaan branden.

Download de infographic

… en verneem in één oogopslag welke knipperlichten u in de gaten moet houden. U leidt er meteen uit af wat de waarde is van de verschillende signalen.

Andere Infographics