Graydon infographic - Identificatieplicht AMLD

Identificatieplicht Anti-Money Laundering Directive (AMLD)

Wanneer bent u in orde?

Heeft uw bedrijf in het kader van de antiwitwaswet of de Anti-Money Laundering Directive (AMLD) een identificatieplicht? Wat moet u dan doen om in orde te zijn met de geldende wet- en regelgeving? Op dat vlak lijken er nog veel onduidelijkheden te bestaan. In dit schema ontdekt u wat er nodig is om boetes en reputatieschade te vermijden.

Download infographic

Om in orde te zijn dient u ‘grondig’ onderzoek uit te voeren naar uw klanten. Want wat betekent ‘grondig’ precies? U dient in de eerste plaats op zoek te gaan naar de UBO’s of de Ultimate Beneficial Owners van uw klanten. Hiervoor kunt u onder andere beroep doen op het UBO-register, de database van de overheid die deze uiteindelijke begunstigden centraliseert. Al is dat niet meteen de meest volledige of de meest gebruiksvriendelijke oplossing. Vaak dient u ook nog een compliance check uit te voeren. Dat betekent dat u de UBO’s dient te screenen aan de hand van verschillende lijsten om vervolgens het risicoprofiel te bepalen.

Als u dat gedaan hebt, bent u alvast een stap verder. Maar daar blijft het niet bij. Als u een controle krijgt, zult u ook moeten bewijzen dat u dit proces systematisch uitvoert.

Download het schema en het wordt meteen duidelijk hoe u een correcte procedure implementeert.

Andere Infographics