Whitepaper Graydon - 13 knipperlichten die kunnen wijzen op een nakend faillissement

13 knipperlichten die kunnen wijzen op een nakend faillissement (update 2019)

Bedrijven die afglijden naar een faillissement volgen een vrij gelijklopend parcours.

Wie zakendoet met andere ondernemingen wil het risico op wanbetaling natuurlijk zoveel mogelijk beperken. De beste manier: voorspellen wanneer een bedrijf in de problemen kan geraken. Moeilijk? Niet echt. Er zijn voldoende knipperlichten om op terug te vallen. Ondernemingen die op een faillissement afstevenen, vertonen immers jaren voordien al de eerste knipperlichten, al kleurt de alarmwaarde van het ene knipperlicht al roder dan het andere.

Download whitepaper

Deze download is een uitgebreide update van het originele e-paper ’12 signalen om een nakend faillissement te herkennen’. In vergelijking met de vorige edities zult u merken dat met de geprotesteerde wissel een belangrijk knipperlicht is weggevallen. Om de eenvoudige reden dat de gegevens niet langer openbaar zijn. Maar u krijgt er twee andere voor in de plaats: de betaalscore en de Fito®-meter.

Een analyse van 13 knipperlichten zal in ieder geval duidelijk aantonen dat de alarmwaarde van puur financiële signalen, gebaseerd op analyse van de jaarrekening, het zwakste scoren. Dan zijn er andere indicaties die zwaarder doorwegen. Daarover leest u alles in dit whitepaper.

In dit whitepaper zult u verder vaststellen dat:

  • een derde van alle bedrijven minstens één alarmsignaal telt
  • niet alle knipperlichten dezelfde alarmwaarde hebben
  • signalen op basis van de klassieke analyse van de jaarrekening het zwakst scoren
Andere Whitepapers