Publieke sector

Publieke sector of overheid is een breed begrip. Op federaal, provinciaal, gewestelijk en lokaal niveau heeft elke betrokken organisatie haar eigen uitdagingen en prioriteiten. Maar er wordt te weinig gebruik gemaakt van data en inzichten om die uitdagingen het hoofd te bieden. Daarnaast is er een gebrek aan cohesie en verloopt georganiseerde samenwerking op interdisciplinair niveau niet altijd even vlot. Graydon fungeert als betrouwbare partner en katalysator in verschillende transparante publiek-private samenwerkingen om efficiëntie procedures in te richten en de beste resultaten neer te zetten.

Banking,Finance, Insurance buildings

Datagedreven beleidsvoering

Het is een vaststelling dat er nog ruimte is om meer datagedreven overheidsbeslissingen te nemen. Omdat tal van waardevolle gegevens en informatie verspreid zitten, ontbreekt het beleidvoerders aan de juiste actiegerichte inzichten. Laat dat nochtans noodzakelijk zijn om snel resultaat te boeken.

Het leveren van kant-en-klare inzichten in combinatie met het innovatieve karakter en de inzet van de nieuwste technologieën maakt van Graydon een gewaardeerde partner. We zetten meetbare resultaten neer in publiek-private samenwerkingen, om te evolueren van een blinde naar een datagedreven beleidsvoering.

Naar een georganiseerde overheid

Het overheidslandschap is erg versnipperd. Wie bijvoorbeeld actief bezig is met handhaving of de coronacrisis wil aanpakken, kan dat niet in zijn eentje, maar zal in het kader van een multidisciplinair onderzoek steun en inzichten nodig hebben van andere stakeholders. Het is voor elke instantie een meerwaarde als alle beschikbare informatie gedeeld wordt op één centraal platform. Waarbij de ene dienst weet waar de andere dienst mee bezig is. Pas als dat mogelijk is, krijg je een georganiseerde overheid die ook in staat is om een eenduidig beleid te voeren.

Transparantie

Graydon levert de actiegerichte inzichten, zodat overheden sneller en doelgerichter kunnen werken. Onder andere een voordeel bij algemene handhaving, waarbij instanties vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar waarom tijd en energie besteden aan dossiers die op basis van een automatische screening op geen enkele manier wat te verwijten valt? Door doelgericht en efficiënt te werken, komt er tijd vrij om te focussen op de dossiers die wel uw aandacht nodig hebben.

Graydon streeft er bovendien naar om op een veilige, transparante en juridisch correcte manier zoveel mogelijk relevante en kwalitatieve databronnen te kruisen om betere inzichten te kunnen leveren. Dat vraagt vertrouwen en daar werken we elke dag opnieuw aan.

Naast maatwerk hebben ook standaard oplossingen zoals het Graydon City Dashboard en de Schokbestendigheidsscore en onze oplossingen om malafide praktijken proactief te detecteren ondertussen hun weg gevonden naar verschillende lokale besturen en overheidsinstanties.